THE DEFINITIVE GUIDE TO GENITAL SIğIL KRIYOTERAPI

The Definitive Guide to genital siğil kriyoterapi

The Definitive Guide to genital siğil kriyoterapi

Blog Article

Ayrıca dış gebeliğin önlenebilmesi için neler yapılabileceği hakkında da bilgi vereceğiz. Eğer siz de dış gebelik hakkında merak ettiğiniz her şeyi öğrenmek istiyorsanız, okumaya devam edin!

Eğer kadın IUD kullanırken hamilelik meydana gelirse gebeliğin yerini ve zamanını belirlemek için bir ultrason yapılmalıdır. Tüm doğum kontrol yöntemleri geçmişte ektopik gebelik yaşamış olan kadınlar tarafından da kullanılabilir.

Çoğu durumda, yumurtanın fallop tüpündeki hareketini yavaşlatan veya engelleyen koşullar dış gebeliğe neden olur. Bunun nedeni aşağıdakiler olabilir:

Dış gebeliğin pek çOkay belirtisi ve verdiği sıkıntı bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de kanamadır. Dış gebelik hamilelik belirtileri de vermektedir ancak şiddetli ağrı ve kanama ile de kendisini gösterebilmektedir.

(iv) Acıbadem’e hitaben yazdığınız “term veya pdf.” formatındaki bir dosyayı güvenli eimza ile imzalayarak [email protected] ‘a e-posta’nın konu kısmına “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Bilgi Talebi” yazarak iletebilirsiniz.

Düzenli muayeneler, PID ve endometriozis gibi dış gebelik riskini artırabilecek hastalıkların erken teşhisini ve tedavisini sağlar.

Bu belirtiler eğer yumurta tüplere yerleşmişse daha erken eğer karın boşluğu gibi daha geniş bir yere yerleşmişse daha geç görülmektedir. 

Gebeliği sonlandırmak için bazı teknikler bulunur. Bunlardan birisi metotreksat olarak adlandırılan baskılayıcıdır. Metotreksat ilerlemiş dış gebeliklerin sonlandırılmasında tercih edilir.

Dış gebelik en fazla kaç hafta sürer? Dış gebelik genellikle normal bir gebelik süresince ilerlemeyip normal bir hamilelik haline de gelmez. Çoğunlukla fallop tüplerinin yırtılması ve hayati tehlike oluşturan kanama gibi komplikasyonları engelleme amacıyla ektopik bir gebe durumunu acilen tedavi etmek gerekmektedir. Tedavi yoluna karar verilirken dikkate alınan faktörler arasında dış gebeliğin büyüklüğü ve yerleşimi, kadının sağlık durumu ve gelecekteki üreme yeteneğini koruma isteği bulunur.

Normal koşullarda gebelik, embriyonun rahim tabakasının içinde çoğunlukla da rahmin tepe noktasına ve arka duvara yerleşmesiyle oluşur. Dış gebelikte ise durum tam tersidir; embriyo rahim içine değil, rahmin dışında farklı bir bölgesine yerleşir.

Dış hamileliği önlemenin bir yolu yoktur, ancak dış gebelik riskini azaltmanın bazı yolları vardır. Buna göre cinsel husband or wife sayısını sınırlamak ve seks sırasında prezervatif kullanmak, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonları önlemeye ve pelvik inflamatuar hastalık riskini azaltmaya lawnımcı olur. Sigara içiliyorsa özellikle hamile kalmaya çalışmadan önce bırakılmalıdır.

Bu dönemde döllenmiş yumurta fallop tüplerine ulaşırken bu tüplerin hasar görmesi veya fonksiyonlarının bozulması durumunda dış gebelik riski artabilir. Gebelik haftası ilerledikçe dış gebelik riski azalırken normal gebelik gelişimi sırasında döllenmiş yumurta rahim içine ulaşır ve rahimde yerleşir. Ancak, yine de nadiren ilerleyen aşamalarda da dış gebelik oluşabilir.

Dış gebelik, bir kadının gebe kaldıktan sonra, üreme sistemi dışındaki bir bölgede gebeliğin devam etmesidir. Bu durum, normal bir gebelikte olduğu gibi ilerlemez ve Detaylı Bilgi Burada anne adayını ciddi risklerle karşı karşıya bırakabilir.

Cerrahi müdahalede genellikle laparoskopi kullanılır. Laparoskopi göbek deliği hizasında one cm kesi yapılarak kameralı bir aletle karın içinin gözlenmesi demektir. Buradan dış gebelik odağı tespit edilerek, yarım santim genişliğinde ince uzun aletler kullanılarak çıkarılır.

Report this page